Over Touringcar Kring Rotterdam

De belangenvereniging van de aangesloten touringcarbedrijven in de Metropoolregio Zuid-Holland.

De bedrijven zijn individueel lid bij Busvervoer Nederland (KNV) die de branche landelijk en Europees vertegenwoordigt maar sedert 1960 is ‘de Kring’ het gremium waarin de regionale touringcarbedrijven hun onderlinge contacten onderhouden en verstevigen. Waren er in het verleden landelijk vele van dit soort ‘Kringen’, de Touringcar Kring Rotterdam is de enig overgebleven en functioneert daarbij ook nog eens uitstekend.

Eens per twee maanden worden gemeenschappelijke regionale problemen besproken en waar mogelijk aangepakt, ‘de Kring’ is aanspreekpunt en doorgeefluik voor Gemeenten bij o.m verkeer, parkeer en milieuvraagstukken. Ook worden middels wervingsdagen en afspraken met opleiders personeelswerving en opleiding gezamenlijk aangepakt, de ‘Kring’ is hierbij ook het aanspreekpunt van de Stichting FSO (Fonds Scholing en Opleiding van de branche).

Regelmatig worden voor de leden excursies georganiseerd naar vak-gerelateerde touringcar- en toeleveringsfabrieken in binnen en buitenland, ook weer met doel gezamenlijk wijzer te worden en de onderlinge band en respect te verstevigen.

De inmiddels bijna 50 jaar oude club hoopt op deze wijze invulling te geven aan het goed functioneren van de touringcarbedrijven om te voldoen aan de groeiende behoefte aan milieuvriendelijk en veilig touringcarvervoer in de regio.

Michel Kortekaas
Voorzitter

Touringcarkring Rotterdam
Postbus 91068
3007 MB Rotterdam

(010) 482 27 11
info@touringcarkring.nl

Bank NL27 RABO 0305 4897 20
BTW NL 8123 48 837 B01
KvK R’dam 24351135

Inmiddels zijn er al vele leden bij Touringcar Kring Rotterdam. Bekijk hieronder onze ledenlijst.